Ooievaarsvrouwen in diverse settings.

uit 2012 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Wishes

2024

Het schilderij 'Wishes' gaat over vragen en wensen. En een rotsvast vertrouwen (geloof) dat het geluk jouw kant op stroomt.  Afm. 110x70cm Verkrijgbaar bij SHE Art Gallery in Nuenen.

Celestial creations

2023

Sold. Dit schilderij is gebaseerd op een Little Treasure die ik eerder gemaakt heb, nl. 'The Creation of Little Wonders'. Vissen staan in mijn werk symbool voor geluk. En deze wolkendanseres manifesteert net als in 'The Creation of Little Wonders' haar eigen geluk. Maar in tegenstelling tot het kleine schilderij waar de vogelvrouw de visjes vangt, zwemmen hier de geluksvisjes vrijelijk om de vogelvrouw heen om vervolgens uit beeld te zwemmen, op zoek naar iemand anders die behoefte heeft aan geluk.  Want zeg nou zelf, geluk is zoveel mooier als het doorgegeven/gedeeld kan worden met anderen.  Afm. 125x80cm.  Verkrijgbaar bij SHE Art Gallery in Nuenen. 

Silver Moon

2023

Sold Silver Moon is een schilderij van een ooievaarsvrouw met zachtgroene/licht oker vlinders tegen een zwarte achtergrond. In dit mixed media schilderij is zilverkleurig bladmetaal verwerkt in de achtergrond.  'Silver Moon' is net als 'Especially for you' een unieke variant op 'Satin Wings'.  Afm. 90x60cm.  

Willow

2022

Sold Willow is een wolkendanser. Net als alle wolkendansers wordt zij vergezeld door geluk (vissen symboliseren in mijn werk altijd geluk)  Willow is content en vol van liefde voor zichzelf. dat maakt haar net als de schuinstaande wilg waarnaar zij vernoemd is, ijzersterk. Afm. 110 x 70 cm

Golden strings & Royal blue

2021

Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die vastzit aan gouddraad. Vogelvrouwen symboliseren zowel vrijheid als gebondenheid. Met dit schilderij wordt gebondenheid benadrukt. Ook als je omringd wordt door koninklijk blauw en gouddraad, helemaal vrij ben je nooit.  Afmeting: 140x80cm    

Poke my heart

2022

Sold Schilderij van een vogelvrouw en een Unique-horn die zich aan elkaar spiegelen. De betekenis achter dit werk is dat ze in essentie hetzelfde zijn en zich in elkaar herkennen.  Origineel: Afm. 90x60cm.  Op www.birdwoman.nl zijn prints verkrijgbaar van dit schilderij in verschillende formaten.

The stronger the faith the clearer the guidance

2021


Sold Schilderij van een vogelvrouw die over een pad loopt in een zwart witte wereld. gouden vlinders begeleiden haar pad. Afmeting 110x70cm  

Only released desires will be fulfilled

2019

Sold Schilderij van een ooievaarsvrouw op een pilaar in de wolken. Wensen komen als gouden ballen door het wolkendek omhoog om ingewilligd te worden. Alleen verlangens die vol vertrouwen vrij gelaten worden kunnen in vervulling gaan. Restyled in 2020. Afm. 120 x 80 cm.      

The right balance

2019

  Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) balancerend op een gouden bal. Ze laat vissen los om beter in balans te blijven. Soms is het nodig om dingen los te laten, hoe belangrijk ze ook lijken te zijn.  De abstracte achtergrond staat symbool voor de imaginaire wereld waarin alles kan ontstaan wat men maar kan bedenken. (the world of all possibilities) Afmeting:  90 x 90 cm. op 3D doek met aluminium frame.  

Sowing seeds for happiness

2021

  Sold Schilderij van een ooievaarsvrouw die bewust gouden zaden laat vallen. de zaadjes zorgen direct voor groei. Ook de visjes in het schilderij komen hier op af. Vissen symboliseren in mijn werk altijd geluk. Het schilderij vertelt hiermee dat je bewust dingen moet zaaien waarmee je je geluk/vreugde voedt.  Zoals bijv. dankbaar zijn voor de ogenschijnlijk kleine dingen of geloven in een mooie toekomst etc.  Afmeting: 130 x 50 cm. 

Details in The right balance

2019


Sold Enkele details die te zien zijn in de abstracte achtergrond van het schilderij The right balance.  

Felice

2021

Sold Felice is een wolkendanser (net als Travolta, Ballare en Ravèl). De naam Felice betekent vreugde of geluk en dat past perfect bij de afbeelding. Namelijk een vogelvrouw die danst met geluk want vissen symboliseren altijd geluk in mijn werken. Afm. 100 x 80 cm

Feathered bow

2012

Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die voorover buigt tegen een geel/zwarte achtergrond. Gemengde techniek.  Afmeting: 100 x 50 cm.     

Lucky me, there're three

2022

Sold Voor deze vogelvrouw ligt het geluk voor het grijpen. Visjes symboliseren in mijn werk geluk en deze vogelvrouw hoeft weinig moeite te doen om haar geluk te vangen. Afm. 110x70 cm. Verkrijgbaar bij SHE Art Gallery in Nuenen 

Clattering Sound

2012

Sold Schilderij van een vogelvrouw (klepperende ooievaar)  Afmeting 120 x 80 x 5 cm  

Ravèl

2021


Sold Ravèl is een wolkendanser. Zij danst in ritmische harmonie met vissen. In mijn schilderijen symboliseren vissen altijd geluk. Ravèl danst dus eigenlijk in harmonie met geluk.  Afm. 110 x 70 cm    

Today I love orange

2012

Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die ineens een visje ziet zwemmen. Afmeting: 80 x 120 x 5 cm.    

Stepping Stones

2019


Sold Schilderij van een vogelvrouw rennend door de lucht met ballonnen gevuld met vissen. Afmeting: 70 x 100 cm.  

And I'm feeling happy

2014

Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die vreugdevol is. Afmeting 60 x 90 cm     

Eyecatcher

2016

Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaarsvrouw) die twee visjes in het vizier heeft. De achtergrond is diep-paars. Afmeting: 140 x 100 x 5 cm.      

Triplicate

2014

Sold 'Triplicate' is een schilderij van 3 vogelvrouwen (ooievaars) die zich volledig overgeven aan de elementen.     

Blending in

2018

Sold Schilderij van een vogelvrouw die opgaat in een achtergrond van bruintinten.      Afmeting: 60 x 40 cm  

Presence of innocence

2018


Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) in de wolken. Een tikje uitdagend maar o zo onschuldig.  afmeting: 100 x 70 cm      

Twinned

2018


Sold Twinned is een schilderij van twee gespiegelde vogelvrouwen (ooievaars) op canvas.  

Elements

2013

Sold Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die zich overgeeft aan de wind. Afmeting 80 x 60 cm.  

Wishful thinking

2020


Sold Schilderij van een vogelvrouw in de wolken. In de lucht zweven gouden balletjes, die symbool staan voor de wensen van de mensen. Afm. 90 x 60 cm. 3D doek met doorbeschilderde zijkanten.   

Triple Instincts

2013

Sold Schilderij van 3 vogelvrouwen (ooievaars) op rij die instinctief hun richting bepalen. Afmeting:120 x 40 cm  

Basic needs

2016

Sold Klein schilderijtje waarop een vogelvrouw (ooievaar) afgebeeld staat die wordt voorzien in haar basisbehoefte, vis. Achterliggende gedachte van dit schilderij is: vertrouwen, bidden, vragen en ontvangen. Geïnspireerd op een beeld van Lilian Steenhuisen. Het schilderij is voorzien van een laag epoxyhars.  Afmeting: 40 x 30 cm.     

Daydreams

2012

Sold Schilderij Daydreams toont een vogelvrouw (ooievaar) die op een pilaar boven de wolken zit. Gemengde techniek. afmeting: 120 x 50 cm  

Extending view restyled in 2021

2018

Schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die buiten haar kader kijkt en haar blik verruimt, opgebouwd in blauw/grijstonen. afmeting: 50 x 50 cm. Dit schilderij is ge-restyled in 2021

Overview

2014

Sold 'Overview' is een schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) gehurkt op een pilaar in de wolken. Afm. 100 x 70 cm.       

Cadens

2016

Sold Cadens is een schilderij van twee vogelvrouwen (ooievaarsvrouwen) die zich rennend boven het wolkendek voortbewegen. Ze hebben ballonnen bij zich, gevuld met vissen. Afm. 50 x 120 cm.   

Dutch jewels

2016

Sold 'Dutch jewels' is een schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die over een pad loopt met bossen  vers geplukte tulpen in haar handen. De kousen van de vogelvrouw hebben een patroon van Delfts blauwe tegels. Afmeting: 100 x 70 cm. 

Playing Gravity

2019


Sold Playing Gravity is een schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die speelt met het magnetisch veld van haar veertjes. Afgebeeld tegen een gemeleerde diep-donkerblauwe achtergrond. Afmeting: 120 x 80 cm.  

No need for wet feet

2018

Sold No need for wet feet. afm. 120 x 40 cm.

How the wind blows

2016

Sold Klein schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die op een paal staat in het water. Vissen aan ballonnen worden door de wind haar kant op gedreven. Soms komen dingen in het leven je gewoon aanwaaien (iets om heel dankbaar voor te zijn). afm. 40 x 30 cm.   

About gifts and gratitude

2015


Sold 'About gifts and gratitude' is een schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die dankbaar is voor alles wat zij ontvangt en dit beschouwt als zegeningen. 'Het universum is goed voor mij en ik ben dankbaar'  

Peachy Pink

2015


Sold Schilderij van een vogelvrouw op een paal, tegen een zacht oranje/roze achtergrond. Dit schilderij is gebruikt als basis voor het geregistreerde vogelvrouwen-logo.        

Freeze

2015

Sold 'Freeze' is een schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die in een grijze omgeving loert naar vissen die zich boven het ijs voort bewegen. Gemengde techniek. Afm. 100 x 70 cm.    

Ludique

2015

Sold Schilderij 'Ludique' is een afbeelding van een vogelvrouw (ooievaar) die onschuldig speelt met blije springende visjes. Afmeting: 120 x 40 cm    

Dreaming my world (by Nancy)

2020


Sold Schilderij in de serie 'the world of all possibilities' met op de voorgrond een vogelvouw (ooievaar) die op een roze wolk staat. In de abstracte achtergrond zijn diverse persoonlijke details verwerkt. Geschilderd in opdracht. Size: 140 x 120 cm.   

Details 'Dreaming my world'

2020

Enkele details uit het schilderij 'Dreaming my world' by Nancy  

Today's Catch

2015

Sold Schilderij van een vogelvrouw die vissen heeft gevangen en met haar vangst huiswaarts keert. Afmeting 60 x 80 cm       

Release

2016

Sold Nostalgisch schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die haar vissen de vrijheid geeft. Achterliggende gedachte: Verlicht jezelf door dingen die het leven verzwaren los te laten. Het schilderij is voorzien van een laag epoxyhars. Afm. 40 x 30 cm.   

No obstacles for me

2014


Sold 'No obstacles for me' is een schilderij van een vogelvrouw die rent. Afgebeeld tegen een met verf bespatte achtergrond.  Gemengde techniek. Afmeting: 100 x 120 cm.     

A little bow

2015

Sold A little bow is een klein schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) die voorover buigt tegen een bruin/zalmroze/roze achtergrond. Afmeting 40 x 40 cm.  

Miss X. Pose

2015

Sold Klein schilderij van een vogelvrouw (ooievaar) tegen een blauw-groene achtergrond. Gemengde techniek.   Afmeting: 40 x 40 cm.