Cynthia verzorgt ook projecten die zowel kunstig als zinnig zijn.

 

Doorlopende projecten vinden sinds 2007 plaats onder de naam 'Expertisecentrum' in 'Wonderwereld', een atelier in de Mr. van Eijckschool in Rotterdam waar beeldende lessen de basis vormen voor verrassende kunstwerken en samenwerkingen tussen verschillende kinderen. 

 

Het bijzondere van de lessen in 'Wonderwereld' is dat de meeste lessen in dit expertisecentrum aansluiten op de lesstof/themabehandeling in de klas, er wordt een vertaalslag gemaakt van de lesstof naar een creatieve vaardigheid.

De bedoeling hiervan is dat een kind de lesstof gemakkelijker opneemt doordat het de vertaalde lesstof zelf op creatieve wijze vorm geeft.

Doordat de leerlingen met elkaar moeten samenwerken aan grote projecten wordt er een beroep gedaan op de sociale vaardigheden. Immers, in je eentje kun je geen huis bouwen maar wanneer je met meerdere mensen samenwerkt kan dat wel omdat ieder zijn/haar kwaliteiten heeft.

 

Kinderen leren dat het niet noodzakelijk is om over talenten te beschikken op alle vlakken maar dat een goede samenwerking ook volstaat. Door het realiseren van succesopdrachten en grote projecten krijgt het zelfvertrouwen van de kinderen een enorme boost.